Pinkkiheidin brändi on uudistunut, ja jatkossa löydät Hertta-housut ja muut upeat tuotteet osoitteesta bozlawear.com

Pukujen koristelu

 

 Koristelu tuo kisapukuun viimeisen silauksen

Pukujen koristelu on todella laaja käsite, ja se voidaan jaotella moneen alaryhmään. Jokaisella tekijällä on omat työtavat ja mieluisat koristelutyylit, joten yhtä oikeaa tapaa koristeluun ei ole. Käydään nyt kuitenkin läpi erilaisia koristelutekniikoita ja tapoja, kuinka me Pinkkiheidillä hoidamme koristelut.

Printit

Printtitekniikka sopii erinomaisesti voimistelu-, luistelu- ja cheerleadingasuihin sekä muihin joukkuelajeihin. Printtipukujen kuviot suunnitellaan yhdessä valmentajan kanssa, jonka jälkeen suunnittelijamme piirtää kuviot. Pukuihin on mahdollista tehdä pieniäkin yksityiskohtia. Teemme pyydettäessä myös yksilöasuja printtitekniikalla. 

Strassit

Strasseja löytyy monissa eri väreissä ja koissa, myös valmistajia löytyy monia. Pinkkiheidillä käytämme pääsääntöisesti Swarovskin hotfix-strasseja (strassissa on valmiina liima, jolloin erillistä liimaa ei tarvita). Hotfix-strassien kiinnityksessä käytetään yleensä strassikolvia, joka lämmittää strassin kiinnitystä varten. Meillä strassien kiinnitys tapahtuu strassikoneella, joka hyödyntää paineilmaa ja ultraääntä kiinnitykseen. Pinkkiheidiltä löytyy myös isompia ommeltavia strasseja.

Aplikointi

Aplikoinnilla pukuun saadaan tuotua ulottuvuutta ja kuviontia kankaiden avulla. Aplikoinnissa kankaaseen kiinnitetään kuvio siksakin kanssa kuvion reunoja pitkin, jolloin kuvio on tasainen. Kiinnitys on mahdollista tehdä myös siten, että se ommellaan kuvion keskeltä kiinni kankaaseen, jolloin kuvio pääsee liikkumaan vapaammin, ja tuo näin pukuun lisää ulottuvuutta sekä liikkuvuutta (yleisimmin käytetään kukkia, perhosia yms.).

Olemmekin erikoistuneet aplikointiin, ja meiltä onnistuu todella yksityiskohtaiset ja pikkutarkatkin kuviot. Teemme jokaisen kuvion tarkasti suunnittelusta kiinnitykseen asti. Aplikointia tehdessä pyrimme siihen, että kuvion kiinnitys on niin huomaamaton ja saumaton kuin mahdollista.

Maalaus

Pinkkiheidin koristelutapoihin kuuluu myös käsin maalaaminen ja liukuvärjäys, joita olemme tehneet jo noin 4 vuotta. Kyseisten tekniikoiden käyttöönotto ei ollut ruusuilla tanssimista. Opetteluun on käytetty aikaa ja epäonnistumisten kautta olemme löytäneet erinomaiset keinot maalauksien toteuttamiseen. Käsin maalaamalla pukuun voidaan maalata isokin kuvio, tai sitten pukuun tuodaan varjostuksia sekä aplikointien korostuksia. Aikaa käsin maalaamiseen kuluu, mutta lopputulos on aina juuri sinulle tehty, upea sekä yksilöllinen.

Liukuvärjäyksellä saadaan esimerkiksi erivärinen helma ja yläosa sulautettua yhteen. Tai vaihtoehtoisesti saadaan tuotua tummuutta haluttuun kohtaan, esim. etuosan yläreunaan.

Hapsut/Krinoliiniputket

Erityyppisillä hapsunauhoilla saadaan pukuun lisää liikettä helman kaveriksi. Hapsuja voidaan kiinnittää ja käyttää monella eri tavalla. Voidaan joko kiinnittää hapsunippuja/hapsuja yksitellen haluttuihin kohtiin tai sitten hapsut voidaan kiinnittää nauhassa pukuun. Kummallakin kiinnitystavalla puvun ilmettä ja tyyliä saadaan vaihdettua. Hapsunauhojen lisäksi voidaan käyttää krinoliiniputkea, jota löytyy eri kokoisina. Putki saadaan leikattua juuri sen pituiseksi kuin itse halua (krinoliini on punottua siimaa).

Pitsit

Pinkkiheidin pitsivalikoima kasvaa koko ajan. Pitsiä löytyy niin kankaana kuin erillisinä pitsikuvioina. Pitsikankailla saadaan helposti ja kauniisti erilaista pintaa pukuun, ja yhdistelemällä eri värejä pitsin alle saadaan syvyyttä, jolloin saadaan muutettua puvun ilmettä. Joistain kankaista pystyy myös leikkaamaan pitsin kuviointia irti ja niitä voidaan kiinnittää pukuun yksitellen tai isompina leikattuina kuvioina (kuvioita voi myös kerrostaa, jolloin saadaan lisää ulottuvuutta pukuun). Erilliset pitsikuviot ovat paksumpia ja niitä voi käyttää helposti pääkoristeissa. Pitsikuviot sopivat hyvin puvun koristeluun ja jo muutamalla kuviolla saadaan todella kaunis, yksityiskohtainen puku. Pitsien kuvioita on montaa erilaista, on hempeää kukkaa, mutta myös sähäkkää tribaalikuviota isoina ja pieninä kuvioina. Pitsit ja strassit ovat kaunis ja aina varmasti toimiva yhdistelmä.

Vedokset ja muut koristelut 

Vedoksia /laskoksia pukuihin voidaan tehdä verkkokankaalla, sifongilla ja lycralla. Jokainen materiaali käyttäytyy eritavalla ja tuo omanlaisen ilmeen pukuun.
Verkkokankaalla ja sifongilla voidaan pukuun tehdä myös erilaisia ”röyhelöitä”, esimerkiksi kaula-aukkoon. Kankaista voidaan myös tehdä erilaisia suikaleita nauhoina. Koristeluissa voidaan käyttää myös helmiä ja paljettinauhoja sekä monia muita materiaaleja, joita Pinkkiheidiltä löytyy. Kysy ihmeessä lisää!

Lue myös:  Kangoo Power Team Finland kisasi Talent Suomessa Pinkkiheidin asuissa

Varaa aika kisa-asun suunniteluun

Ihastele kisa-asujamme Instagramissa @pinkkiheidi

 

1 kommentti

  • Muchas gracias. ?Como puedo iniciar sesion?

    bmhknpzmth

Jätä kommentti